Utile

Mai mulți locuitori din mediul rural nu vor avea apă la robinete. Ce lucrări face Aquatim

Mai mulți locuitori din mediul rural nu vor avea apă la robinete. Ce lucrări face Aquatim

În perioada următoare se vor efectua lucrări de spălare și igienizare a rețelelor de distribuție a apei în mai multe localități din județul Timiș: în Sinersig, în data de 18 august, între orele 9 – 12, în Ohaba – Forgaci, în 19 august, între orele 9 – 12 și în Boldur, în zilele de 19 și 20 august, între orele 8 – 15.

Pe toată perioada desfășurării lucrărilor presiunea apei va fi redusă. De asemenea, în data de 19 august, între orele 2 – 5, se va întrerupe furnizarea apei în Ghiroda pentru lucrări de verificare a rețelei de distribuție.

De asemenea, în perioada 19 – 25 august sunt programate lucrări de spălare și igienizare a rețelelor de distribuție și rezervoarelor de înmagazinare a apei din mai multe localități din județ. Astfel, joi, 19 august, între orele 8 – 16, lucrările se vor desfășura în Făget, iar pe durata acestora presiunea apei va fi scăzută.

Tot în data de 19 august, între orele 9 – 15, se va întrerupe furnizarea apei în Butin și Percosova, iar vineri, 20 august, între orele 9 – 15, se va întrerupe în Șemlacu Mare și Șemlacu Mic. Presiune scăzută va fi și în localitatea Cenad, în zilele de 24 și 25 august, între orele 9 – 14.

Spălarea conductelor din rețeaua de distribuție urmărește să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și este o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de apă.

La reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, clienții sunt sfătuiți să nu folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea completă și să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesarul pentru perioada anunțată.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*