Administrație

Autorizații de construcții de la CJT doar cu spații pentru tomberoane

Autorizații de construcții de la CJT doar cu spații pentru tomberoane

Arhitectul-șef al județului Timiș a transmis în această perioadă, tuturor primăriilor din județ, o adresă conform căreia pentru eliberarea autorizațiilor de construcții în proiectul depus trebuie să existe un spațiu special amenajat pentru toate recipientele de colectare selectivă a deșeurilor.

„Este perioada concediilor și mulți timișeni aleg să-și petreacă zilele libere în alte țări. Pe de altă parte alți timișeni doar în perioada aceasta se întorc acasă… și au parte de un șoc. Vrem să fie și la noi la fel de curat ca în alte țări, dar când vine vorba despre respectarea unor reguli simple totul devine.. complicat”, a spus vicepreședintele CJT, Cristian Moș.

Acesta a mai spus că e timpul să luăm tot mai în serios acest subiect și să transformăm niște spații care până astăzi ne provocau dezgust, în locuri care să fie aliniate la standardele țărilor unde ne face plăcere să călătorim.

„Vă reamintesc că începând cu această vară în județul Timiș a fost aprobat Regulamentul Serviciului de Salubrizare conform căruia, în toate cele 99 de localități din județ generatorii de deșeuri trebuie să sorteze astfel: în pubela neagră – deșeuri reziduale; în pubela maro – deșeuri biodegradabile; în pubela galbenă – plastic și metal; în pubela albastră – hârtie și carton și în pubela/clopotul verde – sticlă. În cel mai scurt timp mă aștept ca firmele colectoare autorizate să se adapteze la noile cerințe”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*