Administrație

Primăria Timișoara, în relație foarte proastă cu Horticultura. Au ajuns voluntarii să taie crengile din parcuri

Primăria Timișoara, în relație foarte proastă cu Horticultura. Au ajuns voluntarii să taie crengile din parcuri

În aceste zile, cetățenii vor putea vedea în unele parcuri că se desfășoară lucrări de toaletare a crengilor uscate sau de tăiere a arborilor uscați.

SC Horticultura SA este compania care are prin contract obligația să întrețină parcurile din zona centrală. Primăria a transmis companiei o notificare ce avea ca termen de rezolvare perioada 21-30 iulie, prin care s-a solicitat eliminarea crengilor uscate din arbori și tăierea arborilor uscați, care puneau în pericol trecătorii din parcurile ILSA/Mocioni, Regina Maria (Poporului) și Justiției. În plus față de termenul limită 30 iulie le-am acordat o perioadă de grație de 10 zile.

Cu toate acestea, nu s-a intervenit deloc în parcul ILSA. Deoarece compania nu a respectat această notificare, Primăria Municipiului Timișoara a apelat la specialiștii arboriști ai compartimentului de voluntari din cadrul primăriei, SALVO, pentru punerea în siguranță a zonei, iar intervențiile lor vor continua zilele acestea.

„Conform datelor noastre, SC Horticultura SA are peste 500 de sesizări nerezolvate, unele chiar din 2019. Toate se referă la toaletări de crengi uscate și la tăieri de arbori uscați, care reprezintă un potențial pericol pentru cetățeni și bunurile din spațiul public. Aceasta înseamnă că societatea Horticultura nu își respectă responsabilitățile contractuale și nu gestionează cu profesionalism zestrea verde a orașului. Mulțumim colegilor noștri din compartimentul voluntar SALVO care au intervenit și de această dată cu promptitudine, pentru siguranța timișorenilor”, au precizat reprezentanții Primăriei Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*