Eveniment

Oboseala la volan, un caz tot mai întâlnit în rândul șoferilor

Oboseala la volan, un caz tot mai întâlnit în rândul șoferilor

Astăzi, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Timiș împreună cu polițiștii orașului Făget au desfășurat o altfel de acțiune în trafic.

Obictul acțiunii l-a reprezentat „oboseala la volanîntrucât este una dintre cauzele des întâlnite în producerea accidentelor rutiere.

Astfel, pe DN 68 A, la coborârea de pe autostradă, conducătorii auto au fost opriți de polițiști pentru a face o pauză și pentru a li se oferi o cafea.

Anul acesta în județul Timiș, pe Drumul Național 6, în apropierea municipiului Lugoj, o familie, soț și soție, care se întorceau din Germania și-au pierdut viața într-un accident rutier produs pe fondul oboselii la volan.

Efectele oboselii la volan sunt extreme de periculoase, fiind comparabile cu cele ale consumului de alcool întrucât este încetinit timpul de reacție și scade gradul de concentrare. Aceste efecte sunt accentuate pe timpul verii din cauza temperaturilor ridicate.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, polițiștii vă recomandă:

La primele semne de oboseală întrerupeți deplasarea, parcați autovehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă până la refacerea capacităților psiho-fizice necesare conducerii în siguranță;
     Înainte de a pleca la drum odihniți-vă cel puțin opt ore;
     Faceți o pauză la fiecare 2 ore de condus sau la 160 de kilometri parcurși;
Atunci când parcurgeți distanțe lungi, călătoriți, pe cât posibil, cu un partener care să observe semnele de oboseală sau, după caz, să vă preia locul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*