Utile

Avertizare ANM: Cod portocaliu de caniculă în Banat

Avertizare ANM: Cod portocaliu de caniculă în Banat
Adora Beauty

ANM a emis o atenționare cod portocaliu de caniculă în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei.

Temperaturile trec de 40 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenționare cod portocaliu de caniculă în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei. Temperaturile trec de 40 de grade Celsius.

Codul portocaliu de caniculă intră în vigoare la ora 10.00. Valul de căldură va fi resimțit în în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade Celsius, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade Celsius.

În restul țării, în cea mai mare parte, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade Celsius, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Sursa: alephnews.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*