Social

Ecologizare în zona Stadionului Dan Păltinișanu

Ecologizare în zona Stadionului Dan Păltinișanu

ADID Timiș și FITT au fost organizatorii activităților de informare și conștientizare privind modul de colectare separată a deșeurilor, zilele trecute la Timișoara!

Acțiunea de ecologizare și conștientizare de sâmbătă, 24 iulie, din cadrul programului Cleaning the city organizat de ADID Timiș și FITT Timișoara a avut dublu rol: ecologizare în zona Stadionului Dan Păltinișanu din Timișoara; distribuire de materiale informative cu privire la modul de precolectare separata a deșeurilor reciclabile.

A fost o zi animată, în care am interacționat cu oameni care au ieșit la plimbare, la cumpărături, sau pur si simplu era în trecere! Au fost colectati zeci de saci cu deșeuri reciclabile aruncate la întâmplare pe străzile și în parcurile din Zona Stadionului Dan Paltinisanu!
Ce așteptări avem? Schimbarea comportamentelor mai puțin prietenoase cu mediul; creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța protejării mediului și necesitatea colectarii separate a deșeurilor; ca oamenii să reacționeze prin fapte, alegând utilizarea cosurilor de gunoi în detrimentul aruncarii deșeurilor la întâmplare în natură! Mulțumim pentru sprijin Primăriei Municipiului Timișoara! Multumim pentru sprijin operatorului de salubrizare Retim Ecologic Service SA care a pus la dispoziția voluntarilor saci pentru colectarea deșeurilor și colectarea-transportul acestora”, a transmis Romeo Ursu, director executiv ADID Timiș.

În plus, au avut loc activități de informare despre cum se colectează separat deșeurile. Președintele ADID Timiș, Cristian Moș le-a vorbit copiilor despre reciclare, colectarea separată și protecția mediului, în cadrul emisiunii pentru copii Piti Show, din cadrul evenimentului “Străzi pentru comunitate”.

Astfel, prichindeii au aflat prin joacă, distracție, mișcare și voie bună cum se colectează separat, cum contribuie la conservarea resurselor naturale și la procesul reciclării.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*