Eveniment

Peste 50 de migranți depistați weekendul trecut în Timișoara

Peste 50 de migranți depistați weekendul trecut în Timișoara
Adora Beauty

Politistii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat 54 de cetăţeni afro-asiatici, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În perioada 24.07.2021 – 25.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au desfăşurat zilnic acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul acţiunilor au fost identificate, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, 54 de cetăţeni străini.  

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan,  Pakistan şi Bangladesh cu vârste cuprinse între 12 şi 27 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.  

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în CentreleRegionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, se efectuează verificări în mod constant a mijloacelor de transport pentru a stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere.

Totodată, menționăm faptul că aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*