Administrație

Primăria a ridicat două chioșcuri de pe domeniul public și va trimite factura firmelor care le dețin

Primăria a ridicat două chioșcuri de pe domeniul public și va trimite factura firmelor care le dețin

Primăria le-a cerut în urmă cu câteva luni operatorilor de chioșcuri, care le-au abandonat pe domeniul public, să le ridice de urgență, pe cheltuiala lor. Sunt amplasate ilegal, s-au transformat în obstacole pentru deplasare, sunt inestetice și unii le folosesc drept coșuri de gunoi.

„Însă și răbdarea are o limită. Azi am dispus ridicarea primelor două chioșcuri pline de gunoaie și abandonate de mulți ani. Și vom continua această acțiune până când orașul va fi curățat de aceste construcții. Costurile de ridicare, transport și depozitare le vor fi facturate celor care cred că pot face ce vor ei pe domeniul public”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Pentru a veni în ajutorul afacerilor afectate de pandemia Covid-19, municipalitatea a stabilit anul acesta o taxă simbolică pentru ocuparea domeniului public: 10 bani/mp/zi. Adică aproximativ 3 lei/mp/lună, un cost decent.

„Îi avertizez de pe acum pe cei care încă mai au construcții amplasate ilegal pe domeniul public, sau pentru care au declarat suprafețe mai mici decât cele ocupate in mod real, să respecte cu strictețe legea. Toleranța noastră este zero față de orice abatere de la prevederile legale. Străzile, trotuarele, spațiile publice sau verzi sunt ale timișorenilor”, a mai spus Fritz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*