Administrație

Fritz: O să lansăm în aceste zile o licitație pentru un studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru o bandă dedicată de transport în comun de la Poșta Mare până la Spitalul Județean

Fritz: O să lansăm în aceste zile o licitație pentru un studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru o bandă dedicată de transport în comun de la Poșta Mare până la Spitalul Județean

Autoritățile locale au în plan prioritatea unui sistem de mobilitate unde cetățenii pot să aleagă dacă folosesc mașina sau un mijloc de transport în comun.

Astfel, Primăria lansează o licitație pentru un studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru o bandă dedicată transportului în comun, de la Poșta Mare până la Spitalul Județean.

Anunțul a fost făcut azi de primarul Dominic Fritz. “O să lansăm în aceste zile o licitație pentru un studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru o bandă dedicată de transport în comun de la Poșta Mare până la Spitalul Județean. Știți că la un moment dat a fost o bandă dedicată, dar s-au schimbat sensurile. (…) Noi nu vrem să facem lucrurile pe genunchi, ci vrem să facem un studiu așa cum trebuie, un proiect tehnic cum trebuie pentru Expres 2 și Expres 3, pentru firobuzul și autobuzul care circulă acolo. Această licitație va fi pentru 6 luni. După ce se finalizează licitația, vom știi exact, după șase luni, cum vom putea să folosim această bandă dedicată și atunci poate chiar la anul, deja între Poșta Mare până la spital și stadion, adică două funcțiuni foarte importante, o funcțiune sanitară și o funcțiune sportivă, vom avea această prioritate pentru transportul în comun. Și asta se încadrează în strategia noastră de a da prioritate unui sistem de mobilitate unde oamenii pot să aleagă dacă folosesc mașina sau un mijloc de transport în comun”, a explicat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*