Administrație

Concerte, spectacole și activități pentru copii pe trei artere din centrul Timișoarei, la finele lunii iulie

Concerte, spectacole și activități pentru copii pe trei artere din centrul Timișoarei, la finele lunii iulie

Timp de o zi și jumătate, 24-25 iulie, Primăria Timișoara și Casa de Cultură a municipiului vor deschide – parțial sau total – trei artere din centrul orașului pentru activități culturale, sportive și pentru copii în cadrul unei acțiuni intitulată „Străzi pentru comunitate”.

Concret, începând de sâmbătă, 24 iulie, de la ora 18 și până în seara zilei de duminică, 25 iulie, vor exista în centrul Timișoarei trei zone de activități. 

Prima zonă este pe bulevardul Gheorghe Lazăr, între Circumvalațiunii și Gh. Dima, unde una dintre benzi va fi dedicată circulației pietonale și velo. Aici vor fi parade de biciclete și diverse concursuri. 

A doua zonă este pe străzile Gh. Dima și Sf. Ioan, între sensul giratoriu din Mărăști și Opera Națională. Pe această arteră vor fi amenajate standuri care vor promova transportul alternativ. Circulația ambulanțelor de la Spitalul Municipal nu va fi afectată. 

A treia zonă, dedicată activităților de impact, va fi pe bulevardul I.C. Brătianu și str. 20 Decembrie 1989, între intersecțiile cu Michelangelo și C.D. Loga. Aici vor fi concerte cu trupe locale, o zonă de cinema, activități sportive și recreative. 

„Este un proiect pilot prin care ne dorim să redăm spațiul public oamenilor și să promovăm transportul alternativ. Timișoara este un oraș cu un potențial imens în această zonă și vrem să îi incurajăm pe oameni să îi descopere adevărata frumusețe. Invităm toți timișorenii să vină cu bicicletele, cu rolele, cu skateboardurile și să se bucure de aceste evenimente, să se bucure de orașul lor”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Acesta a precizat că în acest moment se lucrează și la un proiect mai mare de regenerare urbană în mai multe zone din oraș, prin care Primăria Timișoara își dorește să afle ce zone pot fi redate pietonilor, copiilor și bicicliștilor. Una dintre zonele studiate este cartierul Dacia. 

Mai multe detalii despre evenimentul „Străzi pentru comunitate” vor fi anunțate în curând. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*