Politic

Nica: „Am hotărât să amânăm alegerile de la Organizația Municipală Timișoara pentru că lucrurile au degenerat în asemenea hal încât nu au fost asigurate condițiile conform statutului acestor alegeri”

Nica: „Am hotărât să amânăm alegerile de la Organizația Municipală Timișoara pentru că lucrurile au degenerat în asemenea hal încât nu au fost asigurate condițiile conform statutului acestor alegeri”

Alin Nica și Dănuț Groza au clarificat, în cadrul unei conferințe de presă, cele petrecute sâmbătă la alegerile PNL Timișoara.

Taberele de susținători ale lui Raul Ambruș și Cosmin Tabără și-au aruncat reproșuri la Sala Capitol, unde trebuia să fie desemnată conducerea PNL Timișoara. Se pare că de pe listele de votanți ai lui Raul Ambruș, conducerea partidului a eliminat peste 100 de liberali pe motiv ca nu au buletin de Timișoara sau rezidență și n-au fost lăsați să intre în Sala Capitol.

Am hotărât astăzi să amânăm alegerile de la Organizația Municipală Timișoara pentru că lucrurile au degenerat în asemenea hal încât nu au fost asigurate condițiile conform statutului acestor alegeri. Conform legii, oameni care nu au drept de vot, unii din Lugoj au forțat intrarea în sală și au perturbat serios buna desfășurare a ședinței. Nu avem certitudinea că unii dintre ei erau membri ai Partidului Liberal, de fapt nici nu-i cunoaștem și nu erau pe convocator, nu aveau dreptul să fie în sală. Din păcate, s-a ajuns chiar la sustragerea ștampilei partidului și a ștampilei cu semnătura mea, ceea ce este foarte grav, în consecință am hotărât să facem plângeri penale pentru cei care au săvârșit aceste fapte deosebit de grave”, a precizat Alin Nica, în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, acesta a transmis că se va lăsa cu sancțiuni conform statutului partidului. „Eu și colegii mei ne delimităm de astfel de comportamente și practici ale unor oameni rău intenționați care pot face așa ceva fără să se gândească la partid și să discrediteze organizația noastră. Mai e o chestiune pe care vreau să o semnalez, prezența în sală a ministrului Oroș și declarațiile pe care le-am citit recent cum că domnul Orban girează aceste alegeri care sunt în continuare în desfășurare în Filarmonică, dar nestatutar. Îmi lasă impresia că se forțează, prin violență, o decizie a filialei Timiș în ceea ce privește contribuția națională. Vom discuta în BPJ pașii de urmat și revenirea acestor alegeri la o dată ulterioară”, a mai spus Alin Nica.

Secretarul general al PNL, Dănuț Groza susține că nu a fost vorba de oameni scoși de pe liste ca să nu voteze, ci s-a lucrat cu o bază de date primită de la PNL la nivel central. Din ambele tabere au fost oameni excluși de pe liste conform cu baza de date trimisă de la București. „Eu consider că acea evidență a membrilor nu a fost una 100% corect întocmită. Noi discutăm de o bază de date furnizată de organizația municipală unde Raul Ambruș era secretar general celor de la București anul trecut. Baza de date s-a înghețat în 31.12.2020. Este adevărat că noi am preluat partidul în 28-29 septembrie și nimeni la vremea respectivă nu a dat atenție. Este foarte trist ca membrii PNL să nu aibă acces în sala de vot”, a explicat Dănuț Groza.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*