Administrație

Nicolae Robu reacționează: Vă va da răspunsul într-o zi Procuratura / DNA-ul

Nicolae Robu reacționează: Vă va da răspunsul într-o zi Procuratura / DNA-ul

Cândva supranumit orașul florilor, Timișoara a ajuns să aibă jardinierele fără un fir de floare în oraș. Administrația condusă de Dominic Fritz ține aproximativ 450 de jardiniere goale.

Și asta în condițiile în care primăria a aprobat încă de anul trecut 400.000 de flori care urmau a fi plantate în jardinierele rotunde mari/ mici din fontă în formă de pălărie și în cele din beton care sunt plasate la Podul Termal, Complexul studențesc, la Catedrală etc. Din cele 400.000 de flori s-au plantat doar 300.000.

Pe lângă asta, un alt aspect este că Parcul Rozelor a ajuns să fie năpădit de buruieni, cu gardul viu uscat. La fel și Parcul Botanic, Parcul Pădurice, Parcul Justiției.

Fostul primar, Nicolae Robu iese la atac și critică dur acest lucru. “Am considerat că în orașul marilor experți și iubitori de flori, tată și fiu, Wilhelm Muhle și Arpad Muhle, noi, cei de-acum, avem obligația nobilă de a continua spiritul instituit de ei. Fără vanitatea de a fi original, dar și fără încorsetare istorică la nivel de talibanism, am făcut, apoi, ce-am văzut pe la alți iubitori ai “frumuseții frumosului”, am dispus ca orașul să fie împodobit cu flori: în ghivece – pe o mulțime de stâlpi și pe pereții / balustradele pasajelor pe care le-am construit, în jardiniere – pe poduri, pe trotuare, în piețe și piațete, pe pavajul separator de sensuri auto, pe pavajul din jurul semafoarelor, în sensurile giratorii și oriunde se ajungea la concluzia că este potrivit.

Îmbrățișând propunerea colegilor consilieri locali PNL Ștefan Sandu și Adelina Târziu, am înființat Festivalul Florilor, celebrul “Timfloralis”, care ne-a umplut nouă, timișorenilor, iubitori ai “frumuseții frumosului”, an de an, sufletele de încântare și bucurie, promovând, totodată, orașul în țară și în lume mai bine decât orice contract de promovare!

Ei bine, au ajuns la cârma orașului oameni total străini de sufletul lui: unul cu domiciliul în Germania, cetățean german, venit aici abia din 2019 -Primarul, altul cu domiciliul în București, venit aici în 2021 -city managerul, altul cu domiciliul în Oradea până în 2014 -Viceprimarul 1,  alta cu domiciliul în București, “specialistă” în ponei roz cu zvastică și alte mizerii antisemite (!!!) -consultantă pe probleme de cultură.

Ce vor ei? Multe și toate numai de rău pt oraș! Ne limităm, astăzi, la flori.

Acești oameni sunt adepții “frumuseții urâtului”! Am repetat mai sus de câteva ori sintagma “frumusețea frumosului”! Am făcut-o pt a pregăti lansarea celei căreia îi sunt arondați acești oameni: “frumusețea urâtului”!

Pare șocant, dar în ultimii ani, au apărut, mai bine zis au ieșit la suprafață, în “grădina” asta mare a Domnului, semeni ai noștri -semeni după înfățișare, doar!- pt care frumosul este urâtul! Ei văd frumusețea în urât, pur și simplu! Urâtul îi alimentează, urâtul îi face fericiți! Vedem cu toții ce i s-a făcut Timișoarei de către acești oameni, în 8 luni:

Parcul Rozelor a ajuns năpădit de buruieni, cu gardul viu uscat și o mulțime de trandafiri așișderea! Parcul Botanic, Parcul Pădurice, Parcul Justiției -așișderea; ba într-o vreme și Parcul Central! la subpasaje -la niciunul!- nici urmă de vreo floare, pe poduri -nici urmă de vreo floare, în Piața Victoriei (spre Parcarea Modex) -jardiniere goale, sinistre, în Piața Libertății (spre Primăria Veche) -jardiniere goale, sinistre, în Piața Unirii -jardiniere goale, sinistre, în Piațeta Regina Maria (amenajată în ultima parte a mandatului meu, în zona Bancpost, în spatele statuii Reginei Maria) -jardiniere goale, sinistre, pe pavajul separator de sensuri auto -jardiniere goale, sinistre, pe pavajul din jurul semafoarelor -jardiniere goale, sinistre în giratorii -jardiniere goale, sinistre, pe stâlpi -niciun ghiveci, nicio floare.

Festivalul Florilor nu mai există, pt că în mintea acestor personaje pt care frumusețea este în urât, a fost… kitsch!

AȘA O TIMIȘOARA V-AȚI DORIT, STIMAȚI TIMIȘORENI?! Eu mă îndoiesc! Eu cred că ați avut cu totul și cu totul alte așteptări! Vă rog, acum, în încheiere, să-mi trimiteți cât mai multe poze cu starea în care este acum orașul la capitolul flori / spații verzi și să le postați pe paginile dv să vadă cât mai mulți dintre timișoreni cât a decăzut orașul nostru!

P.S.: Se invocă mereu lipsa banilor. Cum vă explicați că eu am avut bani și pt pasaje și pt poduri și pt noua clădire a spitalului de copii și pt renovări / extinderi și dotări la toate spitalele, școlile și grădinițele și pt lărgiri de drumuri și pt subvenții la gigacalorie și la transportul public și pt festivaluri fără număr ȘI PENTRU FLORI, PENTRU TOATĂ MULȚIMEA DE FLORI pe care ați văzut-o și cu care v-ați încântat și bucurat sufletele? Vă va da răspunsul într-o zi Procuratura / DNA-ul!”, a precizat Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*