Cultură

Festivalul Filmului Francez din România celebrează 25 de ani

Festivalul Filmului Francez din România celebrează 25 de ani

Festivalul Filmului Francez revine din 1 până în 11 iulie cu o ediţie aniversară, de vară, în 12 oraşe din ţară!

Cred că rolul festivalului acum este, în esenţă, acelaşi ca la începuturile sale: să fie o vitrină a cinematografiei franceze în România, care să acopere o paletă largă de gusturi şi de stiluri (…). Dacă scopul nostru este acelaşi, modul în care încercăm să-l realizăm evoluează de la an la an, odată cu noile posibilităţi tehnice şi noile practici ale spectatorilor, dar şi cu dorinţa noastră de a propune secţiuni şi colaborări noi în cadrul programului“, declară coordonatoarea festivalului, Ioana Dragomirescu, într-un interviu recent cu Ionuț Mareș.

La Timișoara, festivalul va avea loc din 1 până în 4 iulie, cu proiecții atât în interior, în Aula Magna a Universității de Vest, în timpul zilei, cât și în aer liber, în grădina Institutului Francez, după lăsarea serii.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Descoperiți programul complet pe site-ul nostru, precum și în evenimentul Facebook Festivalul Filmului Francez la Timișoara, unde vor fi anunțate eventualele schimbări de ultimă oră.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*