Administrație

Stadiul lucrărilor de reabilitare a liniilor de tramvai și modernizare a tramelor stradale Traseu 5, Calea Bogdăneştilor

Stadiul lucrărilor de reabilitare a liniilor de tramvai și modernizare a tramelor stradale Traseu 5, Calea Bogdăneştilor
Adora Beauty

Lucrările au avansat și au fost executate până în prezent: demontarea vechii linii de tramvai pe toată suprafața și predarea la STPT, îndepărtarea traverselor din beton, demontarea stâlpilor de susținere de la linia de contact pentru tramvai.

S-a făcut decopertare și au început lucrările la rețelele de utilități (gaze naturale, alimentare cu apă, canalizare). S-a modenizat alimentarea cu apă pe 1,4 km și s-au montat 8 cămine de vizitare. S-a avansat și cu lucrările de canalizare, cea cu diametrul de 315 mm fiind finalizată, iar cea cu diametre mai mari fiind realizată pe 700 de metri liniari. Au fost montate 62 de cămine de canalizare, s-au realizat  6 racorduri la canalul colector și alte 26 de racorduri de canalizare. S-au realizat 870 de metri liniari din rețeaua de gaz, precum și 20 de racorduri la rețeaua de gaz.

Lucrările de termoficare în intersecția Cetății cu Calea Bogdăneștilor încep la 1 iulie, când se închide circulația în intersecție și durează până la 31 iulie. De la 1 august încep lucrările la drum și tramvai, pornind din zona străzii Dunărea.

Proiectul  vizează:

-reabilitarea liniei de tramvai şi modernizarea tramei stradale pe Calea Bogdăneştilor, de la intersecţia cu bd.Cetăţii până la bucla de întoarcere, pe o lungime a bulevardului de 2,4 km. Linia de tramvai va fi dublă, amplasată în platformă proprie, încadrată de spaţii verzi cu pomi, în zona centrală a tramei stradale şi va fi realizată cu suprastructura căii înierbată.

 – instalaţiile de energoalimentare vor fi înlocuite şi completate în vederea eficientizării consumurilor energetice într-un sistem nou de alimentare cu energie electrică, utilizând aparataj de ultimă generaţie.

-vor fi modernizate 7 staţii de transport public

– partea carosabilă va fi lărgită la patru benzi de circulaţie, câte două pe sens

-pe ambele sensuri se vor amenaja trotuare şi piste pentru biciclete,

-se vor amenaja aproximativ 9.557 mp spaţii verzi, din care 1.092 mp reprezintă spaţii verzi existente, iar 8.465 mp reprezintă spaţii verzi nou create.

– refugiile pentru călători vor fi, de fapt, un sistem integrat cu: echipamente de supraveghere video, bloc luminos, acces point, switch, panou afişare LCD, monitor pentru publicitate, monitor televiziune cu circuit închis, casete luminoase, coşuri de gunoi şi o bancă.

Valoarea proiectului este de 116.810.643,55 lei. Este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Termenul de finalizare de 28 de luni expiră în vara anului 2023, dar progresele realizate dau speranțe de finalizare înainte de termen.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*