Administrație

Au început lucrările pe bulevardul Cetății. Vezi ce restricții au intrat

Au început lucrările pe bulevardul Cetății. Vezi ce restricții au intrat

Pentru realizarea lucrărilor se închide circulaţia pe bulevardul Cetăţii pe sensul de mers Calea Bogdăneştilor- str. Gheorghe Lazăr, pentru 3 luni. Totodată, a fost suspendat transportul cu tramvaiul pe bd. Cetăţii şi pe străzile afectate de lucrări (str. Coriolan Brediceanu, Calea Bogdăneştilor). S-a impus devierea tramvaielor pe alte rute  și introducerea de autobuze.

Primaria Timișoara are în derulare în zonă, un alt mare proiect, reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Calea Bogdăneștilor, fapt pentru care între 1 și 31 iulie închidem circulaţia în intersecţia bd. Cetăţii- Calea Bogdăneştilor- B.P. Haşdeu, rămânând deschisă relaţia Calea Bogdăneştilor- bd. Cetăţii (viraj dreapta) şi relaţia bd. Cetăţii- Calea Bogdăneştilor (viraj stânga). Va fi deviat și traseul autobuzului de pe Calea Bogdăneştilor.

Pe bulevardul Cetății, zona de lucrări cuprinde traseul liniei de tramvai, de la intersecţia cu Calea Bogdăneştilor până la intersecția cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de întoarcere. Se va moderniza întregul ansamblu rutier şi liniile de tramvai, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane de pe bulevardul Cetăţii, se vor amenaja trotuare, piste pentru biciclete şi zone verzi, va fi modernizată stația de subredresare.

Principalii indicatori tehnico-economici: Linie nouă cale dublă tramvai:1,57 km; Carosabil reabilitat(câte 2 benzi pe fiecare sens): 25.800,94 mp; Trotuare reabilitate: 12.291,45 mp; Piste pentru biciclete pe ambele sensuri: 3.590,62 mp; Spaţiu verde: 20.530,79 mp; Staţii tramvai amenajate: 10.

Traseul liniei de tramvai existente va rămâne același, ca linie de tramvai proprie cu suprastructura căii înierbată, cu spații verzi cu pomi ce încadrează calea de tramvai. Platforma carosabilului va rămâne pe amplasamentul existent.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost încheiat cu SC Porr Construct SRL, la o valoare de 70 de milioane de lei (70.378.942,40 lei) fără TVA. Ordinul de începere a fost dat în 21.09.2020, durata contractului fiind de 36 luni, din care 6 luni pentru elaborarea documentaţiei faza Proiect Tehnic și 30 luni pentru execuţia lucrărilor.

Proiectul a fost depus spre finanțare prin POR 2014-2020 și se află pe lista de rezervă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*