Administrație

La Timișoara a ajuns primul tramvai nou din ultimii 50 de ani

La Timișoara a ajuns primul tramvai nou din ultimii 50 de ani

Primul tramvai nou din ultimii aproape 50 de ani a fost pus pe șine azi-noapte, la Timișoara, în zona Catedralei Mitropolitane.

A fost un moment istoric, apreciază primarul Dominic Fritz, potrivit căruia garnitura va intra în teste în următoarea lună.

„Aseară, după aproape 50 de ani, primul tramvai nou-nouț a sosit la Timișoara. Un tramvai conceput și construit special pentru orașul nostru. A fost un mic spectacol de 3 ore, la miezul nopții, la Catedrală. Împreună cu câteva zeci de entuziaști am urmărit și eu, nu fără emoții, cum a fost pus pe șine. La ora 3:13 tramvaiul a ajuns cu bine în depoul Dâmbovița. Pentru a ajunge aici a fost nevoie de o muncă de echipă care a durat ani și vreau să le mulțumesc tuturor colegilor din Primărie care s-au implicat în acest proiect.

În următoarele săptămâni, acest tramvai va trece prin zeci de teste și îl veți putea vedea pe Linia 1. După omologarea de către Autoritatea Feroviară Română, producătorul va livra și celelalte tramvaie din contract, în total 21, finanțate din fonduri europene. Și dacă noi, timișorenii, suntem mulțumiți de ele putem comanda și altele.

Este un pas important pentru ca transportul în comun din Timișoara să fie la nivelul pe care îl merită acest oraș: predictibil, confortabil și o alternativă reală la deplasarea cu mașina”, a transmis primarul Dominic Fritz.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*