Educație

Pepinieră silvică cu scop didactic și experimental

Pepinieră silvică cu scop didactic și experimental

La disciplina Împăduriri studenții dobândesc atât noţiuni teoretice, cât și deprinderi practice privind particularitățile culturilor forestiere, în scopul dezvoltării profesionale necesare pentru producerea materialului forestier de reproducere, pentru alegere a speciilor în vederea instalării vegetației forestiere pe cale artificială.

În cadrul lucrărilor practice de împăduriri studenții specializării Silvicultură deprind cunoștințe teoretice și practice cu privire la determinarea calității semințelor forestiere prin analize de laborator. În cadrul disciplinei de Împăduriri cu studenții, sub îndrumarea cadrelor didactice au proiectat și au executat perdele forestiere și culturi masive experimentale, iar rezultatele obținute sunt deosebite. În primăvara anului 2018 în cadrul Centrului Didactic și Experimental în Horticultură și Silvicultură au început lucrările pentru Pepiniera Silvică cu scop didactic și experimental pe o suprafață de 0,9 Ha“, a transmis Șef lucrări dr. ing. Petru Ioan Dragomir, titularul disciplinelor Dendrologie, Împăduriri, Produse forestiere, absolvent al Specializării Silvicultură din cadrul Facultății de Horticultură și Silvicultură, promoția 2007.

Pepiniera a fost împărțită astfel: Parcul dendrologic; Secția de semănături; Secția de repicări; Secția de altoiri; Secția de butășiri.

Parcul dendrologic realizat cuprinde la ora actuală peste 30 de specii și varietăți de arbori și arbuști, iar în viitorul apropiat se dorește îmbogățirea colecției cu specii noi.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*