Sănătate

Spitalul Municipal, dotat cu echipamente medicale de ultimă generație, printr-un proiect european

Spitalul Municipal, dotat cu echipamente medicale de ultimă generație, printr-un proiect european

Spitalul Municipal Timișoara achiziționează noi echipamente medicale în valoare de șase milioane euro, printr-un proiect european.

În total, vor fi cumpărate 40 de aparate moderne, printre care două dispozitive de testare a igienei mâinilor și dezinfecției suprafețelor, ecografe și o trusă pentru chirurgia surdității.

Obiectiv general: Dezvoltarea infrastructurii sanitare a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, prin investiții in dotări necesare pentru a contribui la răspunsul în timp util si eficient al sistemului medical public la criza COVID – 19. “Acest rezultat se va atinge prin îndeplinirea activității de achiziție de echipamente noi: Microscop automatizat; Sistem pentru extemporaneu; Lampa bactericida UV profesionala; Electrocardiograf; Ventilator de transport; Monitor transport; Încălzitor perfuzabil/sânge; Analizator gaze sanguine (ASTRUP); Trolley de resuscitare; Aparat pentru managementul secrețiilor; Nebulizator cu ultrasunete; Trusa de urgenta; Videolaringoscop; Dispozitiv de dezghețare a plasmei (plasmatherm); Trusa videoendoscopie; Dispozitiv testare igiena mâinilor; Dispozitiv pentru testarea dezinfectiei suprafetelor; Prelevator probe aer; Masa chirurgicala; Electrocauter; Aspirator chirurgical; Echipament Electrochirurgie; Autoclav capacitate 60 l; Aparat sigilat pungi sterilizare; Videocoledocoscop; Sistem video 4K 3D; Ecograf portabil cu sonda lineara; Ecograf obstetrica – ginecologie; Ecograf portabil obstetrica-ginecologie; PET CT; Set de baza pentru traheotomie; Echipament endoscopic pentru ORL; Set pentru microchirurgia laringelui; Microscop operator; Set videorinolaringoscop; Sistem video 4K 3D; Trusa de cofochirurgie – chirurgia surdității; Electrocauter ORL”, a precizat Ramona Gâdea, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Timișoara.

Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni, respectiv între data 01 septembrie 2020 și data 31 decembrie 2021.

Potrivit coordonatorilor proiectului, rezultatele preconizate constau în:

  1. Scăderea cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu minim 10 %, prin îngrijire sau tratament cu echipamente de protecție, materiale sanitare, alte dispozitive sau echipamente medicale inovatoare, de ultima generație în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara si scăderea timpului necesar pentru evaluarea si diagnosticul pacienților Covid si nonCovid prezentati precum si creșterea calității actului medical efectuat pe aceștia si asigurarea unei protecții adecvate a personalului cu prevenirea infectărilor accidentale in rândul acestora.
  2. Scăderea timpului necesar pentru evaluarea si diagnosticul pacienților Covid si nonCovid prezentati precum si creșterea calității actului medical efectuat pe aceștia si asigurarea unei protecții adecvate a personalului cu prevenirea infectărilor accidentale in rândul acestora prin dotarea a minim 5 secții medicale din cadrul SCMUT cu dispozitive sau echipamente medicale inovatoare, de ultima generație.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*