Administrație

Primăria Timișoara reia supraimpozitarea clădirilor istorice neîngrijite

Primăria Timișoara reia supraimpozitarea clădirilor istorice neîngrijite

De anul viitor, proprietarii de clădiri istorice neîngrijite din Timișoara vor fi din nou supraimpozitați.

Consilierii locali au aprobat, marți, procedurile în baza cărora se va face suprataxarea. Un prim termen de care trebuie ținut cont este 31 iulie, spune consilierul local, Paula Romocean.

„În ceea ce privește procedura-cadru de supraimpozitare, probabil că va fi pusă în aplicare imediat pentru că până la 31 iulie trebuie să fie emise notele de constatare și somațiile către proprietari. Ei vor avea termen ca până la 30 noiembrie să comunice dacă au remediat problemele constatate. Cei care nu vor reuși să facă acest lucru, dar au documentațiile tehnice și sunt în curs de obținere a autorizațiilor de construcție, vor putea să anunțe începerea lucrările și vom suspenda supraimpozitarea până la finalizarea acestor lucrări”, spune Paula Romocean.

Consilierii locali timișoreni au aprobat și programul de finanțare a reabilitării clădirilor istorice deținute de persoane fizice.

Se acordă un sprijin financiar nerambursabil de 20% din valoarea lucrărilor și sprijin rambursabil de 80%, acordat pe bază de ipotecă pe imobil. Pentru clădirile aflate în situri istorice, Primăria Timișoara propune o finanțare de 50 la sută din valoarea lucrărilor, rambursabilă în 10 ani, și 50 la sută cofinanțare din partea proprietarilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*