Administrație

Noua organigramă a Primăriei Timișoara, votată astăzi în Consiliul Local

Noua organigramă a Primăriei Timișoara, votată astăzi în Consiliul Local

Noua organigramă a Primăriei Timișoara a fost votată astăzi în Consiliul Local. Au fost  16 voturi “pentru”, patru “împotrivă” și patru “abțineri”.

Aceasta prevede reorganizarea unor direcții din Primăria Timișoara, 10 posturi de conducere au fost desființate; vor fi scoase la concurs 64 de posturi pentru profesioniști la început de drum; se înființează posturile de manager de cartier și de Grădinar-șef al Timișoarei. Reorganizarea Primăriei Timișoara vizează o schimbare profundă a instituției și are ca scop rezolvarea problemelor de ordin managerial și funcțional.

Președintele Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara, Tiberiu Negrei spune că noua organigramă a Primăriei Timișoara a fost votată fără a fi supusă debaterii publice.“Ceea ce dorim de la dumneavoastră este să respectați legea. Sunt o droaie de prevederi pe care nu le respectați. Sper să fiți de bună credință și să dați un vot împotrivă acestui proiect, dându-i șansa domnului primar să facă o dezbatere publică. Ați încălcat legea dialogului social, Codul administrativ. Legea transparenței decizionale în administrația publică”, a afirmat Negrei.

La rândul său, Dominic Fritz a susținut că noua organigramă a fost aprobată cu respectarea legii și că nu era nevoie de dezbatere publică. “Știți că Primăria Karlruhe, oraș înfrățit, care a câștigat recent un premiu pentru primăria cea mai digitalizată din Germania, are 70 de oameni la biroul de digitalizare? La noi sunt șapte. Deci când cetățenii se plâng că nu răspunde nimeni la sesizări poate pentru că nu există nimeni în această instituție care are ca atribuții să răspundă la sesizări. Momentan este un job pe lângă pentru cei care lucrează în compartimentele de specialitate. Așa că am fondat un birou de sesizări, deci cred că șase posturi care să bage oamenii în seamă nu cred că e prea mult. Încă nu a venit nici un șef la mine care să-mi ceară să tai din posturi”, a spus primarul Dominic Fritz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*