Economic

Investiție de proporții a DRÄXLMAIER Group în fabrica de componente E-mobility din Timișoara

Investiție de proporții a DRÄXLMAIER Group în fabrica de componente  E-mobility din Timișoara
Adora Beauty

Compania germană a anunțat planurile de a dezvolta fabrica din Timișoara într-un pilon pentru proiecte de electromobilitate durabilă prin triplarea suprafeței de producție dotată cu tehnologie modernă. Peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiștii din industria auto vor fi create în următorii ani.

DRÄXLMAIER Group și-a prezentat planul de investiții în cadrul unui eveniment la care au participat autoritățile locale și județene. Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție se ridică la peste 200 de milioane de euro și va fi implementată în următorii șase ani.

Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de de zone de producție, depozite și clădiri de birouriDRÄXLMAIER Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022.

„Prin proiecte inovatoare în domeniul electromobilității, DRÄXLMAIER Timișoara va crea peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiști în tehnologii de top și procese de producție la cele mai înalte standarde din industria auto. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură. Compania este un partener de tradiție al comunității locale și dorim să contribuim în continuare la dezvoltarea acesteia și să evoluăm împreună și în următorii ani. Suntem mândri că fabrica din Timișoara este nominalizată să joace un rol cheie în strategia globală de E-mobility a DRÄXLMAIER Group”, spune Dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al DRÄXLMAIER Timișoara.

Reprezentanții autorităților locale prezenți la eveniment și au exprimat susținerea pentru planurile de dezvoltare ale companiei. Apreciem investiția realizată de DRÄXLMAIER Group la Timișoara. Este unul dintre cele mai ambițioase planuri de dezvoltare anunțate în regiune în perioada următoare. Proiectul este extrem de important pentru comunitate, dar și pentru specialiștii din industria auto. Investiția contribuie la planul de dezvoltare economică a județului și dorim să ne oferim tot sprijinul pentru implementarea acestui proiect, în acord cu noile trenduri economice globale din domeniul e-mobilității, poziționând Timișul și Timișoara pe noua hartă a automobilului electric”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și-a exprimat suportul pentru investiția care va susține dezvoltarea orașului. Primăria Timișoara susține toate investițiile în tehnologii verzi, nepoluante și ne bucurăm că DRÄXLMAIER Group a ales orașul nostru pentru construirea unei astfel de fabrici moderne. Creșterea semnificativă a capacității de producție va crea numeroase locuri de muncă și va avea un impact puternic pe termen lung asupra economiei orașului și a mediului universitar. Noi, ca autoritate locală, vom susține în continuare compania în toate etapele de implementare ale proiectului”, a declarat primarul Timișoarei.

Dacă exista nevoie de o confirmare, iat-o: modelul german de business este pregătit să modeleze următorul ciclu tehnologic din industria auto din România și împreună cu România! Noua investiție foarte substanțială a DRÄXLMAIER Group asigură continuitatea activității companiei, cu o tradiție de peste 20 de ani în această țară. DRÄXLMAIER Group își confirmă încrederea în Timișoara și în această regiune – și aceasta este o veste bună nu numai pentru România, ci și pentru Germania, susține Excelența Sa Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la București.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*