Social

Prefectul, liderul CJT și primarul cer redeschiderea talciocurilor

Prefectul, liderul CJT și primarul cer redeschiderea talciocurilor

Activitatea târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor în categoria cărora se înscriu și piețele de vechituri este în continuare suspendată la nivel național, conform Hotărârii de Guvern nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă, nefiind stabilită o rată de incidență pe localitate sau județ pentru închiderea sau deschiderea lor.

Joi, prefectul Zoltan Nemeth împreună cu președintele Consiliului Județean Timiș și cu primarul municipiului Timișoara, printr-o adresă comună, au solicitat Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reanalizeze suspendarea activității „piețelor de vechituri” și să aibă în vedere cu ocazia primei modificări a HG nr. 531/2021 ori cu ocazia prelungirii stării de alertă pe teritoriul României, fie ridicarea suspendării activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, fie reglementarea suspendării activității acestora condiționat de depășirea unei anumite incidențe a cazurilor la nivel de UAT/județ.

„Am formulat această solicitare comună, deoarece considerăm că nu se mai justifică suspendarea activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, în contextul relaxării restricțiilor din ultima perioadă, raportat la faptul că activitatea acestora se desfășoară în cele mai multe cazuri în spații deschise. Aceste târguri au un rol economic important în comunitățile locale, astfel că sperăm că se vor putea deschide cât de curând. Astfel de piețe sunt, de exemplu, Piața Flavia și Piața Aurora în Timișoara, Piața Ocico din Lugoj, altături de alte piețe cu destinație similară”, a declarat prefectul Zoltan Nemeth.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*