Administrație

S-a dat startul lucrărilor la Cinema Studio

S-a dat startul lucrărilor la Cinema Studio

Timișoara va avea primul cinematograf de artă până în 2023.

Astăzi s-a dat startul lucrãrilor la Cinematograful Studio, cel mai important hub cultural în perspectiva anului 2023 pe care îl va realiza primãria în centrul Timișoarei. Acest proiect este un exemplu de cooperare a comunitãții timișorene, între mediul de afaceri, ONG-uri și administrația localã.

“Am pornit azi, împreună cu Excelența Sa, Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, șantierul care va transforma radical Cinema Studio într-un hub cultural cu care ne putem mândri. Acest proiect este încă o dovadă a cât de puternică poate fi comunitatea atunci când lucrăm împreună. Noi ne ocupăm de renovare acestui cinematograf construit în anii ‘30, proiectul ne-a fost donat de Grupama, iar Institutul Francez și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, DocuMentor și Asociația Română a Filmului Independent se vor implica în managementul cinematografului”, a transmis Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Cinema Studio trebuie să renască și să redevină un punct de referință pe harta culturală a Timișoarei în 2023, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii și un loc care să canalizeze creativ energiile comunității timișorene și mulți ani după.

“Împreună cu ceilalți implicați în acest proiect am lăsat la baza cinematografului o capsulă a timpului, o veche cutie de film în care fiecare a pus un obiect reprezentativ. Eu am lăsat ordinul de începere a lucrărilor, un mesaj pentru generațiile viitoare să aibă grijă de moștenirea arhitecturală și culturală a Timișoarei”, a mai spus Fritz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*