Administrație

Primarul Dominic Fritz: Timișoara ar putea absorbi 250 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Primarul Dominic Fritz:  Timișoara ar putea absorbi 250 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Aproape 30 de miliarde euro vor fi disponibile pentru România prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primarul Dominic Fritz susține că Timișoara ar putea absorbi 250 de milioane de euro.

Potrivit lui Dominic Fritz, Primăria Timișoara a trimis 45 de propuneri de proiecte. Acesta mai spune că printre ele se regăseste un proiect de amploare de aproape patru milioane de euro, care va regândi spațiul public în locurile unde s-a întâmplat Revoluția. „Un proiect despre care nu am discutat încă în public, dar sunt mândru de el, este Traseul Revoluției. Un turist care vine în oraș trebuie să simtă, să vadă: aici s-a întâmplat, în 1989 a început Revoluția română împotriva comunismului. Am propus un proiect de amploare de aproape patru milioane de euro, care va regândi spațiul public în locurile unde s-a întâmplat Revoluția. Vorbim de Piața Maria, Podul Maria, Piața Victoriei, Piața Libertății, Palatul Administrativ, Podul Decebal și alte locații unde vrem să marcăm și să semnalizăm o rută a revoluționarilor de atunci. Vrem să dezvoltăm o infrastructură mică, locuri de odihnp, puncte de belvedere, vom reabilita peisagistic aceste zone. Vom lucra și cu niște elemente digitale. De exemplu, un turist în Piața Maria să poată asculta printr-o aplicație cum a sunat Revoluția în 15-16 decembrie 1989.Proiectul trebuie să fie gata în 2023”, a spus primarul Dominic Fritz.

Dominic Fritz susține că prin PNRR s-ar reuși finanțarea cu 73 de milioane de euro pentru noua maternitate Odobescu, proiectul Trafic management și E-ticketing în valoare de 22 milioane de euro, dotări pentru Spitalul de Copii în valoare de 12 milioane de euro. „În încercarea noastră de a face Timișoara un oraș mai prietenos pentru pietoni vrem nu doar să reabilităm cele trei pasarele existente, Podul de Fier, podul de la Parcul Copiilor și Pasarela Gelu, ci să construim până la cinci noi pasarele pietonale și velo. Planurile noastre sunt să le facem la Universitatea de Vest, la Solventul, la Parcul Uzinei și între Parcul Copiilor și Parcul Corneliu Coposu. Aceste pasarele o să ne coste în jur de 16 milioane de euro și ar fi un proiect eligibil prin PNRR”, a explicat edilul Dominic Fritz.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*