Social

Centru mobil de vaccinare la Pădurea Verde, adresat comunităților defavorizate

Centru mobil de vaccinare la Pădurea Verde, adresat comunităților defavorizate

Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană, în cadrul programului de sănătate „Centrul Mobil de Medicină Comunitară Banat” a realizat sesiuni de informare în comunitățile defavorizate, spoturi de radio de încurajare a vaccinării în limbile minorităților naționale și, în data de 06 iunie a organizat un Centru Mobil de Vaccinare, la Pădurea Verde din Timișoara.

Format dintr-un ansamblu de trei corturi care asigurau circuitul necesar dintr-un centre de vaccinare: înregistrare/triaj, vaccinare și post vaccinare, centrul mobil a fost realizat cu ajutorul Instituției Prefectului Județul Timiș, Inspectoratului pentru situații de urgență „Banat” al județului Timiș și Direcției de Sănătate Publică Timiș, instituții cu ajutorul cărora s-a dezvoltat infrastructura de implementare a acțiunii.

Procesul de vaccinare a fost realizat de echipa Centrului Mobil de Vaccinare Iulius Mall, condusă de doctor Ioana Maliță, fiind vaccinate în aproximativ șase ore, 50 de persoane cu vaccin Pfizer BioNTec. Voluntarii aduși de asociația Logs, medicii rezidenți Abdi –Basset și Helo Faiz au asistat în procesul de vaccinare supervizând secțiunea de vaccinare a Centrului.

Pe lângă persoanele vaccinate, au fost consiliate aproximativ 20 de persoane, activitate implementată de voluntarii de la Crucea Roșie, filiala Timiș care au oferit informații despre procesul de vaccinare, tipurile de vaccin, perioadele de imunizare și au asistat persoanele doritoare în realizarea programării în vederea vaccinării cu vaccinul dorit. “Pe perioada acțiunii voluntarii Asociației Tinerilor romi din Timișoara au distribuit pliantele de informare asupra avantajelor vaccinării și de combatere a miturilor legate de aceasta realizate pe baza materialelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Timiș. Mobilierul necesar efectuării actului de vaccinare (fotoliu medical, chiuvetă mobilă, frigider, mese de lucru) au fost achiziționate prin donațiile comunității rome din Timișoara, în mod deosebit mulțumim  doamnei Aurica Cârpaci pentru generoasa donație”, transmit reprezentanții Asociației Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*