Administrație

Ludovic Orban, întâlnire la Timișoara cu autoritățile. Ce subiecte au discutat

Ludovic Orban, întâlnire la Timișoara cu autoritățile. Ce subiecte au discutat

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, s-a întâlnit astăzi cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și cu prefectul județului, Zoltan Nemeth.

 “Mă aflu astăzi în județul Timiș, unde am discutat cu reprezentanții autorităților locale despre proiectele acestui județ, în special cele de infrastructură, fie că sunt de transport, de sănătate, sportive, etc, precum și despre îmbunătățirea legislației în diferite domenii. Am trecut în revistă proiectul Sălii Polivalente și cel al stadionului din Timișoara, și am transmis că există o disponbilitate clară din partea Executivului pentru a finanța aceste obiective de investiții importante pentru județul Timiș.

Un subiect important a fost cel privind infrastructurii de transport. Am discutat despre legătura dintre Timișoara și autostradă, în zona de nord dar și despre proiectul autostrăzii Timișoara-Moravița. În privința acestui proiect, împreună cu președintele Consiliului Județean, cu primarul și cu prefectul am vorbit despre includerea unei centuri, pe profil de autostradă, în vestul Timișoarei, care să asigure conectarea între autostradă și A1”, a transmis Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

Ludovic Orban a discutat cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz despre necesitatea construirii unui spital municipal nou, care să includă toate cele 13 secții răspândite prin oraș, cu fonduri de la PNRR, dar și despre o rectificare bugetară pentru proiectele culturale. “Infrastructura de sănătate este la fel de importantă. Domnul primar, Dominic Fritz mi-a spus clar că la Spitalul Municipal este necesară o construcție nouă. Există o alocare importantă pe sănătate în cadrul PNRR, dar și pe programul national pe sănătate 2021-2027, unde vor fi alocări importante pentru a susține aceste proiecte de investiții. Am discutat și despre Spitalul Județean, unde are loc o investiție pentru secția de mare arși, finanțată printr-un proiect al Băncii Mondială, și despre o soluție de finanțare pentru Institutul Oncologic.  Legat de ”Timișoara – Capitală Culturală Europeană”, domnul primar mi-a spus că este nevoie ca la rectificare să se aloce sume de bani pentru proiectele culturale, nu numai pentru infrastructura culturală. La nivelul autorităților centrale trebuie să existe o implicare serioasă în pregătirea anului în care Timișoara devine Capitală Culturală Europeană”, a mai precizat Orban.

La finalul vizitei de la Consiliului Județean, Alin Nica și Ludovic Orban se vor deplasa pe șantierul Centurii de Sud. „Nu sunt mulțumit de ritmul în care merg lucrările merg în acest obiectiv foarte important pentru Timișoara și județul nostru. Dacă în toamnă când am mers pe șantier erau realizate lucrările în proporție de 23%, acum la jumătatea anului, avem un progres de aproximativ 27% realizat. Vrem să vedem din partea constructorului de ce este acest ritm lent de lucru în ultimele luni, când au avut vreme bună, să dăm un impuls acestui proiect imporant”, a explicat Alin Nica,președintele CJ Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*