Cultură

Festivalul Etniilor va avea loc duminica viitoare la Muzeul Satului

Festivalul Etniilor va avea loc duminica viitoare la Muzeul Satului
Adora Beauty

A  XX-a ediție a Festivalului Etniilor va avea loc duminică, 6 iunie, de la ora 17.00, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

În cadrul acestui eveniment organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei și finanțat de Consiliul Județean Timiș, atmosfera Banatului de altădată va fi actualizată de zece formații de cântece și dansuri, reprezentând: sârbi, germani, maghiari, bulgari, slovaci, rromi, evrei, ucraineni și aromâni.

Vor participa următoarele ansambluri folclorice: ”Edelweiss” din Deta (germani), ansamblul ”Necea” al Asociației ”Cârlibana” din Dudeștii Noi și Vasile Topa, solist al grupului  ”Vocea Pindului” din partea aromânilor, ”Bokréta” din Timișoara (maghiari), ”Sveti George” din Stanciova (sârbi), ”Huțulii din Banat” din Remetea, ”Zoloți Druzi” din Știuca (ucraineni), ”Palućenka” din Dudeștii Vechi (bulgari), ansamblul copiilor rromi din Măguri, Corul ”Shalom” din Timișoara și „Sálašan” din Nădlac (slovaci).

Invitatul special al evenimentului este cunoscutul interpret Pera Todorovici și tamburașii. Prezintă: Tania Stavilă Țunaș.

Vizitatorii vor putea admira o expoziție foto în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei și Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina, intitulată  „Banatul – casa cu două pridvoare”.

Intrarea este liberă și vor fi respectate toate măsurile de prevenție Covid 19, aflate în vigoare la momentul desfășurării evenimentului.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*