Social

Polițiștii locali, de astăzi în patrule velo pe malurile Begăi

Polițiștii locali, de astăzi în patrule velo pe malurile Begăi
Adora Beauty

Polițiștii locali timișoreni se alătură cetățenilor care consideră bicicleta ca fiind un mijloc alternativ de transport, prin potențialul ei pentru conservarea energiei și a resurselor, ținând însă cont și de beneficiile pe care mersul pe bicicletă le aduce sănătății.

Din punct de vedere polițienesc, bicicleta este privită ca o alternativă la patrularea clasică, pedestră sau cu autospecialele din dotare, deoarece, pe lângă păstrarea unui mediu sănătos, are și beneficii precum mobilitatea în trafic, pătrunderea în zone greu accesibile cu autovehiculele, acoperirea unei arii mai mari de interes în supraveghere și evident reducerea consumului de carburant și realizarea de economie la buget.

Începând de astăzi, polițiștii locali sunt prezenți pe biciclete patrulând pe malurile Canalului Bega, atât dimineața cât și după amiază, în două schimburi, de la ora 09.00 până la ora 23.00. Principalele aspecte vizate sunt depistarea celor care „abuzează” de decibeli, o dată cu încălzirea vremii crescând numărul teraselor și localurilor care deranjează liniștea publică, dar și pentru luarea măsurilor legale pe linie de ordine publică, protecția mediului sau pentru depistarea celor care deteriorează bunurile publice ori nu respectă legislația referitoare la combaterea noului coronavirus.

Polițiștii locali pe biciclete vor primi sprijinul colegilor din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă în situațiile care pot degenera. Cetățenii îi pot aborda pe polițiștii locali pentru a le semnala direct probleme constatate pe malurile Begăi, dar pot face sesizări și la telefoanele 0256.968, 0256.246.112 sau pe email la contact@politialoctm.ro.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*