Eveniment

Șofer surprins de polițiștii locali transportând deșeuri, fără documente legale

Șofer surprins de polițiștii locali transportând deșeuri, fără documente legale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului au observat astăzi, în jurul orei 12.00, o camionetă al cărei conducător auto încărca pentru a transporta deșeuri de pe un șantier de pe Bdul Take Ionescu, existând indicii că nu deținea documentele necesare prevăzute de legislația în vigoare.

Bărbatul a fost oprit în trafic pe str. Ștefan cel Mare cu sprijinul unui echipaj de la Secția 1 Poliție. Acesta a fost escortat la sediul SDM Timișoara pentru a i se aplica sancțiunea prevăzută de lege pentru astfel de situații și pentru întocmirea documentelor în vederea confiscării autovehiculului cu care transporta deșeurile.

S-a solicitat sprijinul Garzii de Mediu Timis care are dreptul de a sancționa în astfel de situații, pe numele conducătorului auto fiind întocmită sancțiune în valoare de de 30.000 de lei conform HG 1061/2008 și s-a dispus confiscarea mașinii. De asemenea, polițiștii locali au aplicat o sancțiune de 20.000 de lei conform Legii 211/2011, beneficiarului lucrărilor deoarece a predat deșeurile unui operator neautorizat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*