Administrație

Realizarea centrului de recuperare medicală la Lovrin, împiedicată de lipsa unei hârtii de la Ministerul Sănătății

Realizarea centrului de recuperare medicală la Lovrin, împiedicată de lipsa unei hârtii de la Ministerul Sănătății

Realizarea cât mai repede posibil a centrului medical de recuperare la Lovrin este îngreunată acum de o hârtie de la Ministerul Sănătății.

Edilul comunei Lovrin, Marius Graur susține că de circa cinci luni așteaptă o scrisoare de garanție, fără de care nu se poate da drumul la procedura de licitație a studiului de fezabilitate.“Așteptăm de 5 luni o hârtie de la Ministerul Sănătății, o scrisoare de garanție, de susținere a Centrului Medical de la Lovrin. Stăm și așteptăm, pentru că documentația e la CJ, așteaptă să fie începută procedura de licitație, dar fără scrisoarea respectivă nu se poate da drumul la procedură”, a precizat primarul comunei Lovrin, Marius Graur.

Investiția va pune în valoare apele geotermale din Lovrin, transformându-l într-un centru de tratament de interes regional.
Beneficiarii centrului vor fi pacienți din întreg sud-vestul țării, estimându-se că numărul mediu al acestora va fi de 11.000 pe an, în timp ce alte câteva zeci de mii vor putea fi tratați în ambulatoriu. Centrul se va adresa persoanelor cu afecțiuni ortopedice, reumatologice, inflamatorii și degenerative, precum și celor cu patologie asociată cardiologică, neurologică, vasculară sau care au suferit intervenții neurochirurgicale sau traume.

Construcţia va fi una de anvergură și va avea aproximativ 400 de angajaţi. Asigurarea personalului necesar revine în sarcina Spitalului Judeţean Timişoara, care este parte a acestui proiect. Potrivit edilului, centrul va avea 20 de saloane cu două paturi, zece saloane cu trei paturi, trei săli de electroterapie, trei săli de kinetoterapie, o sală de analiză a mersului, două săli de masaj, două grupuri sanitare comune, cabinete pentru medici şi pentru asistente.

Investiția este estimată la 5-6 milioane euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*