Politic

Președintele PSD Timiș: Cîțu, Orban, Barna n-au dat nici doi bani pe Timișoara, pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni este absolut șocant

Președintele PSD Timiș: Cîțu, Orban, Barna n-au dat nici doi bani pe Timișoara, pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni este absolut șocant

Președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, susține că pentru Guvernul Cîțu, Orban, Barna nu a contat niciodată Timișoara, pentru a sprijini financiar orașul. În plus aceștia au o atitudine sfidătoare.

Afirmația a fost făcută azi, în cadrul unei conferințe de presă. „Semnalul de alarmă pe care vreau să îl trag astăzi este legat de atitudinea Cîțu cu privire la Timișoara, o atitudine sfidătoare. Practic, Cîțu, Orban, Barna n-au dat nici doi bani pe Timișoara, pe timișoreni sau pe timișeni pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni este absolut șocant. Cîțu, Barna și ceilalți au uitat că USR a câștigat Primăria Timișoara și cu toate acestea n-au făcut nimic în aceste zile pentru a sprijini Timișoara, pentru a-i oferi ceea ce merită nu ceea ce cere, ci ceea ce merită pentru că Timișoara contribuie de zeci de ani cu sume imense la bugetul de stat. Este, după București, principalul contribuabil la bugetul național și Guvernul are obligația de a-i oferi acestui oraș sumele necesare mai ales în momente grele. De aceea, somez Guvernul Câțu, somez parlamentarii de Timiș ai puterii ca în cel mai scurt timp Guvernul României să ia măsurile necesare pentru a sprijini în regim de urgență orașul”, a transmis deputatul PSD Timiș, Alfred Simonis.

În plus, Alfred Simonis a precizat că PSD a avertizat, în repetate rânduri că gaura neagră a orașului, Colterm, va arunca în faliment administrația publică locală. Referitor la amenda primită de Colterm pentru că nu a cumpărat certificatele CO2, acesta susține că situația este una catastrofală pentru că se poate pune sechestru pe patrimoniul companiei. „Furnizorii Colterm vor pune sechestru atât pe conturile companiei, dar și pe patrimoniu, care este în domeniul public al Timișoarei. S-ar putea ca această prostie a administrației Fritz, dar și a partenerilor de dreapta, să aibă consecințe penale. Nu poți să pierzi imobile, nu poți să lași un oraș fără căldură și apă caldă în plină iarnă și să scapi așa doar pentru că nu te-a dus mintea. Ce m-a frapat a fost această dihotomie între PNL și USR, între Nica și Fritz, parcă nu ar fi colegi de alianță. Aceste atacuri au fost ipocrite și cinice. În 5 mai, domnul Nica ne spunea că guvernul va ajuta Timișoara cu o contribuție financiară consistentă pentru cumpărarea certificatelor verzi”, a încheiat președintele PSD Timiș, Alfred Simonis.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*