Eveniment

Recomandările polițiștilor timișeni pentru șoferi ca să evite accidentele

Recomandările polițiștilor timișeni pentru șoferi ca să evite accidentele
Adora Beauty

Având în vedere că se apropie perioada vacanțelor, iar oamenii se grăbesc să ajungă la destinații, Poliția le recomandă cetățenilor să manifeste o atenție deosebită în timpul deplasării pe drumurile publice pentru a preveni producerea accidentelor rutiere.

Deși accidentele rutiere prezintă un trend descendent în această perioadă, comparativ cu anul trecut, trebuie ca fiecare participant la trafic să manifeste în continuare responsabilitate și să aibă o conduită preventivă.

Principalele cauze ale accidentelor de circulație rămân în continuare conducerea sub influența băuturilor alcoolice, viteza neadaptată la condițiile de drum, conducerea unui autoturism fără a deține permis de conducere și traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni.

Astfel, în luna martie a acestui an, au fost înregistrate 9 accidente de circulație, în urma cărora a decedat o persoană, au fost rănite grav 9 persoane și 7 persoane rănite ușor.

Comparativ cu luna martie a anului 2020, când au fost înregistrate 14 accidente de circulație, în urma cărora au decedat 4 persoane, au fost rănite grav 11 persoane și 3 persoane rănite ușor.

În luna aprilie a acestui an au fost înregistrate 8 accidente de circulație, în urma cărora a decedat o persoană, au fost rănite grav 9 persoane și 4 persoane rănite ușor.

Spre comparație, în luna aprilie a anului 2020, au fost înregistrate 12 accidente de circulație, în urma cărora au decedat 6 persoane, au fost rănite grav 6 persoane și o persoană rănită ușor.

În acest context, pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş vă recomandă:

Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului!

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!

Fiţi atenţi la pietoni! Aceştia sunt mai puţin prudenţi, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură corespunzător la traversare!

Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Mentineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Evitaţi să actionaţi brusc frâna şi mecanismele!

Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simtiţi că sunteţi obosiţi!

Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate şi numai după ce sunt siguri că şoferii le acordă prioritate de trecere.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*