Cultură

O expoziție și două spectacole la Școala de Artă în această săptămână

O expoziție și două spectacole la Școala de Artă în această săptămână

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, prin Școala de Artă, continuă seria spectacolelor dedicate celor mai buni și talentați cursanți, câștigători, la diverse specializări și categorii de vârstă, ai concursului online desfășurat în prima parte a acestui an.

În această săptămână sunt organizate trei evenimente, două spectacole și o expoziție – manifestări ai căror protagoniști sunt cursanții de la clasele de pian, vioară, canto muzică ușoară, canto muzică populară, saxofon, orgă electronică, dans modern/balet, precum și cei de la grupele de pictură/grafică, pictură/artă decorativă, design vestimentar, sculptură/meșteșugari și cine-foto.

Primul eveniment va începe marți, 25 mai, la ora 16, atunci când, în Sala Festivă a CCAJT, va fi vernisată expoziția „Mirabilul joc al formei și al culorii”. Vor fi expuse lucrările a 35 de cursanți de la specializările Arte Plastice și Vizuale.

În aceeași zi, o oră mai târziu, va începe spectacolul „Gânduri, dansuri și armonii”, la care vor lua parte 24 de cursanți însoțiți de profesorii coordonatori de la specializările pian, vioară, muzică ușoară și dans modern/balet.

După două zile, în 27 mai, de la ora 17, sala de spectacole a Centrului de Artă și Cultură va răsuna de ritmuri populare și electronice. „Un cântec pentru fiecare” este evenimentul care va reuni 16 cursanți de la grupele de muzică populară, saxofon și orgă electronică, alături de profesorii lor.

„Este cea mai bună modalitate de a-i recompensa și promova pe cei mai talentați, ambițioși și harnici cursanți ai noștri, în speranța că rezultatele lor bune și evoluția lor profesională îi vor motiva și pe alți tineri să devină cursanți ai Școli de Artă”, precizează managerul CCAJT, profesor Liliana Laichici.

Toate cele trei evenimente din această săptămână sunt finanțate de Consiliul Județean Timiș. Cele două spectacole vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Școlii de Artă, https://www.facebook.com/Scdeartetimisoara.

Participanții vor respecta toate normele sanitare în vigoare, iar Sala Festivă va fi ocupată la jumătate din capacitate. Intrarea spectatorilor se va face pe bază de invitații oferite de organizatori.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*