Administrație

Avansează lucrările la noua grădiniță de la Liebling/ VIDEO

Avansează lucrările la noua grădiniță de la Liebling/ VIDEO
Adora Beauty

Avansează lucrările de construire a grădiniței cu parter și două etaje la Liebling. Potrivit autorităților, acum se lucrează intens la ultimul nivel. Noua clădire va fi deservi șase grupe de preșcolari și va funcționa cu program prelungit.

Clădirea nouă este concepută conform cerinţelor normelor în vigoare, cu spaţiile necesare desfăşurării tuturor activităţilor legate de educaţia preşcolară. Aceasta va fi racordată la toate utilităţile necesare funcţionării. Principalele funcţiuni ale grădiniţei propuse vor include: 6 săli de grupă – cabinet medical cu izolare – sală de mese şi bucătărie cu spaţii anexe necesare – grupuri sanitare şi vestiare – spaţii administrative. Capacitatea maximă a grădiniţei va fi de 131 persoane (120 – copii şi 11 – personal).“Se ridică nivelul doi al lucrării, e ultimul nivel. Grădinița e cu două etaje. A mers destul de repede. E o firmă foarte serioasă. Sunt foarte mulțumit pentru că lucrarea decurge normal și se muncește. Acum se zidește zidul la nivelul doi, după care urmează să se toarne planșeul, iar apoi o să se lucreze la acoperiș. Dacă mergem în continuare, să sperăm că la anul ce vine e gata. Probabil vor dura finisajele. Această grădiniță e la standarde europene, cu dormitor, cu cantină, asistență medicală, cu tot ce este necesar pentru a-și  desfășura activitatea în bune condiții, să crească, să fie educați copiii noștri”, a explicat primarul comunei Liebling, Ioan Munteanu.

Clădirea va avea un acces principal, pe latura de sud, prevăzut cu rampă pentru persoane cu dizabilităţi, cu panta maximă de 8% şi un acces secundar, pe latura de Nord. Spaţiile bucătăriei şi camera tehnică vor putea fi accesate tot de la nivelul faţadei sudice, prin intermediul unor accese separate fiecărei funcţiuni în parte.

Curtea va fi amenajată cu zone verzi gazonate şi un loc de joacă pentru copii acoperit cu pavele de cauciuc şi dotat cu echipamente de joacă.

Întreaga investiție se ridică la 3 milioane lei, prin Proiectul Național de Dezvoltare Locală.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*