Administrație

Primarul Fritz: Timișoara are susținere în Parlament

Primarul Fritz: Timișoara are susținere în Parlament

Timișoara are susținere în Parlament, susține primarul Dominic Fritz. Edilul a primit duminică vizita președintelui Senatului, Anca Dragu.

Printre subiectele abordate au fost deblocarea finanțării multianuale, care presupune o modificare legislativă și care va permite din acest an anumite evenimente care vor marca anul în care Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană, dar și despre Timișoara ca oraș model în campania națională de vaccinare.

“M-am bucurat să primesc azi vizita președintei Senatului României, doamna Anca Dragu, al doilea om din stat și cea mai puternică femeie din punct de vedere instituțional din România. Într-o pauză de înghețată făcută după rețete italienești, specifică Timișoarei, președinta Senatului a avut ocazia să vadă cu ochii ei potențialul enorm pe care îl are orașul, mai ales în contextul celui mai important proiect al orașului în acest secol, cel al Capitalei Culturale Europene. Noi, aici, în Timișoara, am pornit într-o nouă direcție pentru a debloca proiectul, dar avem nevoie de susținerea întregii administrații centrale, inclusiv a Parlamentului, pentru ca acest titlu să aibă impactul pe care ni-l dorim cu toții.

Pe lângă aspectele tehnice, am discutat și despre un lucru absolut crucial, și anume deblocarea finanțării multianuale, care presupune o modificare legislativă și care ne va permite să angajăm încă din acest an anumite evenimente care vor marca anul în care Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.

Nu în ultimul rând, am discutat cu Anca Dragu și despre Timișoara ca oraș model în campania națională de vaccinare, municipiul aflându-se pe locul doi în țară ca număr de doze administrate. Pentru că doar prin vaccinarea masivă și rapidă a oamenilor putem reveni cât mai repede la normal și putem să dăm drumul evenimentelor de impact, care vor pune orașul pe harta Europei”, a precizat edilul Dominic Fritz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*