Administrație

O aripă a Castelului Huniade ar putea fi deschisă pentru evenimente în anul 2023

O aripă a Castelului Huniade ar putea fi deschisă pentru evenimente în anul 2023
Adora Beauty

O aripă a Castelului Huniade ar putea fi deschisă pentru evenimente în anul 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Anuntul a fost facut azi chiar de vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa.

Ministerul Culturii a avizat indicatorii tehnico-economici care permit continuarea proiectului. Vicepreședintele CJ Timiș estimează că proiectul de reabilitare a Castelului Huniade va fi scos la licitație în maxim două luni. „După cinci luni s-a reușit obținerea documentației și avizului de la Ministerul Culturii pentru DALI. Este un proiect foarte important în ce privește infrastructura pentru Timișoara 2023. Am luat o decizie importantă la nivelul conducerii CJT, în sensul ca să accelerăm lucrurile. După avizarea DALI urmează proiectul tehnic. Am luat decizia să alocăm din fondurile proprii ale Consiliului Județean Timiș suma de aproximativ 1 milion de lei pentru realizarea proiectului tehnic tocmai pentru a duce acest proiect la maturitate și a-l propune pe lista de priorități de investiții la PNRR”, a explicat vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

 La rândul său directorul Muzeului Național al  Banatului, Claudiu Ilaș, a precizat că documentația a fost avizată fără acoperișul de sticlă prevăzut pentru curtea interioară a castelului.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*