Administrație

Oana Ursache, secretar de stat al Departamentului Românilor de Pretutindeni: Persoanele din Diaspora sunt interesate să revină acasă pentru a se vaccina

Oana Ursache, secretar de stat al Departamentului Românilor de Pretutindeni: Persoanele din Diaspora sunt interesate să revină acasă pentru a se vaccina

Oana Ursache, secretarul de stat al Departamentului Românilor de Pretutindeni, s-a aflat duminică la Timișoara. Prezentă în cadrul unei conferințe de presă, aceasta a susținut că o mulțime de persoane din Diaspora sunt interesate să revină acasă pentru a se vaccina anti-Coronavirus.

9,7 milioane de români trăiesc în Diaspora.

Potrivit acesteia, la Nădlac 2, cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei, pe unde au intrat și 10.000 de persoane pe zi, noaptea trecută au trecut aproximativ 4000 de persoane, din care au fost carantinați 600.

“Am stat de vorbă cu personalul DSP, medici rezidenți, cu care am povestit despre problemele pe care le au atât ele cât și românii care trec prin vamă. Ar fi nevoie de un pic de umanizare a spațiului de acolo, un sistem de protecție împotriva ploii și soarelui, condiții mai decente și civilizate de așteptare, grupuri sanitare. Sunt sigură că există dialog între autoritățile locale.

Am văzut unde vor fi amplasate containerele de vaccinare și poate și un centru de testare PCR care să poată anula carantinarea în cazul rezultatelor negative ale testelor.Containerele au ajuns la Timișoara și așteptăm transportarea și amplasarea lor în vamă”, a transmis Oana Ursache.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*