Politic

Președintele Senatului: Am lucrat la o inițiativă legislativă care prevede ca toți minorii să fie audiați obligatoriu prin videoconferință

Președintele Senatului: Am lucrat la o inițiativă legislativă care prevede ca toți minorii să fie audiați obligatoriu prin videoconferință

Anca Dragu, președintele Senatului s-a aflat duminică la Timișoara într-o vizită de lucru. Aceasta a mers la Judecătoria Timișoara la Camera Fluturilor, un spațiu prietenos în care copiii audiați în procesele aflate pe rol să se simtă în siguranță. Locul a fost amenajat din fonduri proprii de către judecători și grefieri.

“Copiii sunt fragili, iar starea lor emoțională trebuie tratată cu multă empatie și cu responsabilitate de adulți. Am cunoscut astăzi oameni excepționali, cu mult suflet. E vorba de judecătorii și grefierii de la Judecătoria Timișoara care au amenajat din fonduri proprii Camera Fluturilor, un spațiu prietenos în care copiii audiați în procesele aflate pe rol să se simtă în siguranță. Aici, săptămânal, 10-12 copii sunt audiați în procese de diverse spețe.

Acest tip de abordare ar trebui să fie regulă, nu excepție, în instanțele din România!

Legile din România trebuie să funcționeze în interesul copilului! Și, pentru că sunt mamă, îmi doresc să pot asigura protecția acestor copii. Am lucrat la o inițiativă legislativă de modificare a Codului de Procedură Penală care prevede ca toți minorii să fie audiați obligatoriu prin videoconferință, iar judecătorul sau completul de judecată să folosească înregistrarea video ca probă. Locul copiilor nu e în sala de judecată!”, a precizat Anca Dragu, președintele Senatului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*