Educație

De luni, își vor relua activitatea școlară cu prezență fizică, elevii din Dudeștii Vechi, Orțișoara, Gottlob și Tomnatic

De luni, își vor relua activitatea școlară cu prezență fizică, elevii din Dudeștii Vechi, Orțișoara, Gottlob și Tomnatic

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș, începând cu ziua de 24.05.2021, în baza Ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 modificat prin Ordinul nr. 3805/703/17.05.2021, raportat la situația epidemiologică la zi.

În urma ședinței de astăzi, începând de luni, 24.05.2021, au intrat în scenariul 1 și astfel vor relua activitatea școlară cu prezență fizică, elevii unităților de învățământ din Dudeștii Vechi, Orțișoara, Gottlob și Tomnatic.

Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori, pe ultimele 14 zile și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Inspectoratul Școlar Județean, fundamentată pe baza informării Direcției de Sănătate Publică Timiș, din 22.05.2021, cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, precum și în funcție de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Menționăm că reluarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ se va realiza, în baza Ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătații, după cum urmează:

– Scenariul 1 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

– Scenariul 2 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, care presupune:

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.
În județul Timiș, în urma hotărârii CJSU, există 537 școli în scenariul 1 (în 85 de UAT-uri) și 54 de școli în scenariul 2 (în 14 de UAT-uri).

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cu scenariile pentru școli va fi publicată pe site-ul CJSU Timiș și pe site-ul Instituției Prefectului – județul Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*