Administrație

Viceprimarul din Șandra și-a pierdut mandatul

Viceprimarul din Șandra și-a pierdut mandatul

Prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, a semnat Ordinul nr. 180/21 mai 2021 prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului consilierului local Nițu Gheorghe, viceprimar al comunei Șandra.

Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI, prin care se constată existența unei stări de incompatibilitate în cazul consilierului local și are ca temei legal dispozițiile art. 25, din Legea nr. 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate și dispozițiile art. 152, aliniat 7 și aliniat 8, coroborat cu art. 204 aliniat 2 litera b), alin. 8, alin. 9 și alin. 19 și art. 205 din OUG 57/2019, privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare.

Ca urmare a încetării de drept a mandatului de consilier local al lui Nițu Gheorghe va înceta și mandatul acestuia de viceprimar al comunei Șandra.

Ordinul produce efecte de la comunicarea lui către consilierul local și poate fi contestat la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*