Administrație

Ministrul Dezvoltării, la Timișoara: „Una dintre prioritățile Guvernului o reprezintă Programul național de construire de creșe”

Ministrul Dezvoltării, la Timișoara: „Una dintre prioritățile Guvernului o reprezintă Programul național de construire de creșe”

Ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila Zoltan Cseke susține că una dintre prioritățile Guvernului o reprezintă Programul național de construire de creșe.

Acesta s-a aflat vineri într-o vizită de lucru la Timișoara, unde a vizitat câteva obiective de investiții: drumul de lărgire la patru benzi de la Moșnița Nouă, Stadionul „Dan Păltinișanu” și viitorul Centru MultipleXity. „Suntem în faza în care se lucrează la proiectul tehnic al creșelor, vor fi trei proiecte, în funcție de mărimea acestora: creșe de patru-cinci grupe, creșe de șase-șapte grupe și creșe de 10-11 grupe de copii. Fiecare grupă poate avea, pe reglementarea legală în vigoare, maxim zece copii. Deci vor fi trei proiecte tip pentru creșă mică, mijlocie și mare. La CNI sunt depuse astăzi 84 de cereri din toată țara pentru construirea de creșe, ne dorim ca în vara acestui an să dăm drumul la primele investiții”, a explicat ministrul Dezvoltării.

Fiecare creșă va avea un cabinet medical, bucătărie și spălătorie, panouri fotovoltaice.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei a identificat trei terenuri penrtu creșe mari în zona Bucovina, Calea Șagului, zona Soarelui și un teren pentru o creșă mică în zona Steaua. „Momentan avem 600 de cereri de înscrieri la creșe. Avem 450 de locuri, dar în pandemie normele ne lasă doar 270 de locuri. Avem nevoie de câteva creșe noi și avem începute proiecte de creșe pe fonduri europene. Dar pentru acest mare proiect de creșe anunțat deja noi o să depunem săptămâna viitoare o cerere la CNI pentru patru creșe. Am identificat trei terenuri penrtu creșe mari în zona Bucovina, Calea Șagului, zona Soarelui și un teren pentru o creșă mică în zona Steaua. Am încredere că cel puțin o creșă mare va intra în acest program din vară”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*