Administrație

CJT a deblocat proiectul pentru lărgirea la patru benzi a drumului județean care face legătura între Timișoara și Autostrada A1, prin Dumbrăvița

CJT a deblocat proiectul pentru lărgirea la patru benzi a drumului județean care face legătura între Timișoara și Autostrada A1, prin Dumbrăvița

Vești bune! Consiliul Județean Timiș a deblocat proiectul și a început o nouă etapă pentru lărgirea la patru benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoarei și Centura Timișoarei – Autostrada A1 (km. 12+975).

Prin proiect este prevăzută lărgirea șoselei la patru benzi de circulație. Vor rezulta 10,25 kilometri de drum județean modernizat şi ranforsarea structurii de transport rutier existente. „De astăzi, am deblocat proiectul și am început o nouă etapă pentru lărgirea la 4 benzi a celei mai importante descărcări de pe A1, cea prin Giarmata și Dumbrăvița. Proiectul a întâmpinat mai multe probleme dar pierderea unei asemenea finanțării europene nu constituie o opțiune pentru Consiliul Județean. Este un trafic infernal aici pe care dorim să îl fluidizăm și să rezolvăm această problemă cu care se confruntă atât locuitorii din Dumbrăvița cât și cei din Timișoara. Proiectul a avut sincope în trecut, ne-am lovit de birocrație excesivă, de lipsă de acțiune, dar dorim să trecem peste toate aceste defecte și să avem un proiect de succes care să deservească cetățenii”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Proiectul este implementat de Consiliul Judeţean Timiş în parteneriat cu Primăria Dumbrăvița și Primăria Municipiului Timișoara.

„Tehnic vorbind noi ne vom apuca de lărgirea drumului făcând câte o bandă suplimentară pe fiecare sens. Primul pas va fi dezafectarea liniei contact și a stâlpilor existenți după care trecem efectiv la treabă să începem săpăturile”, a spus reprezentantul firmei Tehnocer.

Investiția va fi finalizată în luna septembrie 2022. Valoarea totală a proiectului este de 80 milioane lei, din care aproximativ 60 milioane lei sunt bani europeni.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*