Educație, Social

Școlile din Timișoara sunt pregătite pentru reluarea cursurilor cu prezența tuturor elevilor

Școlile din Timișoara sunt pregătite pentru reluarea cursurilor cu prezența tuturor elevilor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, a aprobat scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș, ca urmare a Ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății nr. 3805/703/17.05.2021, prin care s-a modificat Ordinul comun nr. 3235/93/2021.
Urmare a modificării ordinului, s-a creat cadrul pentru a putea decide CJSU deschiderea/închiderea școlilor raportat la situația epidemiologică la zi. Anterior emiterii Ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3805/703/17.05.2021, scenariile după care funcționau școlile se actualizau săptămânal, cu referinţă la rata de infectare din fiecare zi de vineri.

Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori pe ultimele 14 zile și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Inspectoratul Școlar Județean, fundamentat pe baza informării Direcției de Sănătate Publică Timiș, din 18.05.2021, cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, precum și în funcție de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Menționăm că reluarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ se va realiza, în baza Ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătații, după cum urmează:

– Scenariul 1 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

– Scenariul 2 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, care presupune:

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

În județul Timiș, în urma hotărârii CJSU, există 510 școli în scenariul 1 (în 78 de UAT-uri) și 81 de școli în scenariul 2 (în 21 de UAT-uri).

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cu scenariile pentru școli va fi publicată pe site-ul CJSU Timiș și pe site-ul Instituției Prefectului – județul Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*