Politic

Deputatul Marilen Pirtea: „Reluarea activităților școlare este mult îngreunată prin absența serviciilor de transport școlar”

Deputatul Marilen Pirtea: „Reluarea activităților școlare este mult îngreunată prin absența serviciilor de transport școlar”

Impediment major semnalat de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea! “Transportatorii amenință cu greve în prestarea serviciilor, pentru a protesta față de neplata serviciilor de transport de mai multe luni, dar și față de perspectiva de a rămâne cu serviciile neplătite și de acum înainte, pentru că bugetele consiliilor județene nu cuprind capitole distincte destinate transportului județean”, menționează deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

„Reluarea activităților școlare în sălile de clasă, începând din această săptămână, presupune repunerea în funcțiune a unui întreg sistem de transport public, la care sute de mii de elevi apelează pentru drumul către școală. După ce am pledat pentru schimbarea rapidă a scenariului de prezență la școală, prin schimbarea mecanismului de reluare a școlii chiar a doua zi după înregistrarea valorii de sub 1 la mie, acum se observă apariția unui nou impediment pentru buna organizare a reluării activităților școlare, respectiv faptul că bugetele inspectoratelor școlare și cele ale consiliilor județene nu cuprind capitole bugetare pentru plata serviciilor de transport județean destinat elevilor”, semnalează deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, reprezentând Comisia de educație și cercetare a PNL.

„Transportatorii nu au fost plătiți de luni întregi. Sunt aici în discuție mai ales acele zone în care activitățile au fost realizate față în față, cu o incidență redusă a efectelor pandemiei Covid-19, iar serviciile de transport au fost utilizate aproape permanent. Odată cu generalizarea școlii față în față, prin trecerea treptată a majorității localităților la o rată de sub 1 la mie, așa cum se întâmplă în majoritatea zonelor din Timiș, importanța serviciilor de transport devine din ce în ce mai mare. În acest context, transportatorii amenință cu greve în prestarea serviciilor, pentru a protesta față de neplata serviciilor de transport de mai multe luni, dar și față de perspectiva de a rămâne cu serviciile neplătite și de acum înainte, pentru că bugetele consiliilor județene nu cuprind capitole distincte destinate transportului județean”, explică liberalul Marilen Gabriel Pirtea.

„Sperăm ca acest deficit de planificare bugetară să fie perceput obiectiv la nivelul ministerelor, pentru ca să se ajungă la elaborarea foarte rapidă a unei decizii a Guvernului care să indice modul în care vor fi acoperite plățile pentru transportul județean, în scopul ameliorării condițiilor și accesului la educație de care beneficiază elevii din județele țării”, conchide deputatul liberal de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*