Turism

Cosmonautul Dumitru Prunariu se întoarce la origini, la casa din Groși

Cosmonautul Dumitru Prunariu se întoarce la origini, la casa din Groși

Pentru aproape un sfert din timpul cât a durat zborul său în cosmos, adică 7 zile, 20 de ore și 42 de minute, cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu revine în județul Timiș de care este legat atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere familial.

În perioada 19-20 mai, Timișoara va găzdui evenimentele organizate la nivel național de către Fundația Cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu sub titulatura COSMOS 2021 –  40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic.

Conferințe publice, expoziții de fotografii, desene și concursuri, dar și dialoguri cu tinerii pasionați de știință, organizate de către Universitatea de Vest din Timișoara, vor avea loc în mai multe locații din Timișoara, iar unul dintre momentele importante ale celor două zile îl va constitui și vizita pe care Dumitru-Dorin Prunariu o va face la casa părintească din satul Groși.

Primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, Dumitru-Dorin Prunariu, este originar după familia tatălui, din Groși, comuna Margina, acolo unde, alături de invitații săi, va vizita casa părintească și va lua parte la Mic Dejun La Margina,  concept turistic dezvoltat de către Turism Timiș.

Evenimentele de la Timișoara sunt organizate și susținute de către Universitatea de Vest din Timișoara, Alianța pentru Turism , ibis Timisoara City Center și Consiliul Judeţean Timiş.

Pentru detalii și programul evenimentelor urmăriți www.turismtimis.ro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*