Social

De luni, Poliția Locală demarează ample acțiuni de verificare a modului de întreținere a terenurilor

De luni, Poliția Locală demarează ample acțiuni de verificare a modului de întreținere a terenurilor

În ultima perioadă, s-a constatat o creștere a numărului de sesizări primite de la cetățeni referitoare la terenurile neîntreținute de proprietari, nesalubrizate și necosite.

În anii trecuți au fost efectuate zeci de acțiuni de verificare a acestora, fiind identificate peste 300 de terenuri virane pe teritoriul urbei noastre.

Din acest motiv, Poliția Locală va demara, de luni, 17 mai, ample acțiuni de verificare a locațiilor în care sunt constatate sau sunt semnalate de timișoreni astfel de nereguli.

Pentru a veni în întâmpinarea proprietarilor care au omis să își salubrizeze terenurile deținute, să cosească buruienile și vegetația crescută pe acestea, Poliția Locală atrage atenția că proprietarii de terenuri au obligația să le îngrijească, în caz contrar riscând sancțiuni între 1.500 și 2.500 lei, conform HCL 371/2007 modificată.

De asemenea, cum pe majoritatea acestor terenuri s-a constatat prezența ambroziei, plantă care provoacă alergii grave și are efecte nocive asupra unui număr mare de cetățeni, din luna iulie vor fi efectuate verificări și pe această linie.

Sancțiunile pe care le riscă cei care nu-și curăță terenurile de ambrozie sunt, conform Legii nr. 62/2018, de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*