Eveniment

Pompierii de la ISU Timiș au avut 2.242 de intervenții și misiuni luna trecută

Pompierii de la ISU Timiș au avut 2.242 de intervenții și misiuni luna trecută

În luna aprilie, pompierii militari timișeni au răspuns la 2.242 de intervenții și misiuni specifice, însumând o medie de 26 intervenții pe zi.

Din totalul intervențiilor, 1.470 de solicitări au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical de urgență, echipajele SMURD având o medie de 49 de intervenții pe zi. Paramedicii militari au acordat primul ajutor unui număr de 1.826 de persoane, dintre care 287 de copii. Cele mai multe solicitări au fost pe partea de afecțiuni diverse medicale (chirurgicale, medicale, neurologice, oftalmologice), cu 598 de solicitări, urmate de solicitările pe partea de traumatisme – 344 de cazuri, epidemii (COVID 19) – 143 de solicitări, intoxicații – 131 de solicitări, afecțiuni cardiace – 114 solicitări și 140 de solicitări pentru alte afecțiuni.

În ceea ce privește intervențiile pentru stingerea incendiilor, în luna aprilie pompierii au fost solicitați pentru stingerea a 39 de incendii. Principala cauză a incendiilor din luna aprilie a fost de natură electrică în 20 de cazuri (conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu improvizații, prize defecte, echipamente electrice improvizate, aparate electrice sub tensiune lăsate nesupravegheate etc.), șapte incendii au fost provocate de coșurile de fum necurățate sau defecte, alte trei incendii au fost cauzate de fumatul în locuri nepermise și nouă incendii au avut alte cauze.

Echipajele de pompieri au asigurat măsuri specifice și au acordat primul ajutor medical la 34 de accidente rutiere.

Pe lângă intervențiile în situații de urgență, pompierii au desfășurat 445 de misiuni specifice contextului actual creat de pandemia de coronavirus și anume misiuni de informare preventivă, controale privind respectarea măsurilor de prevenire COVID 19 și transport persoane pozitive COVID 19.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*