Cultură

Musicalul „NOUĂ” al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” în grădina de vară a fostului cinematograf Arta

Musicalul „NOUĂ” al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” în grădina de vară a fostului cinematograf Arta

La Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, o nouă premieră așteaptă întâlnirea cu publicului. Este vorba de musicalul „NOUĂ” scris de Arthur Kopit (libret) și Maury Yeston (partitură), în varianta concepută de regizorul Györfi Csaba dramaturgia fiind realizată de  Kiliti Krisztián, iar din echipă mai fac parte Albert Alpár (decor), Kiss Zsuzsanna (costume), Baczó Tünde și Györfi Csaba (coregrafia),  Cári Tibor și Roxana Deleanu (corepetitori muzicali).

Repetițiile începute la data de 5 februarie au reprezentat o adevărată provocare pentru întreaga echipă cuprinsă în acest ambițios proiect, întrucât istoria musicalului „NOUĂ” consemnează   succese imense de-a lungul timpului, însăși tema lui fiind o adevărată piatră de încercare pentru creatorii de teatru. „NOUĂ” este adaptarea filmului semi-autobiografic „8½” realizat de Federico Fellini, avându-l ca personaj central pe celebrul regizor italian de film Guido Contini, aflat în criza vârstei mijlocii. Musicalul „NOUĂ” a adus producătorilor săi, printre altele,  două  Premii Tony – pentru cel mai bun musical în 1982 și pentru cea mai bună relansare a unui musical, în 2003.

Noua producție a Teatrului Maghiar din Timișoara a trecut deja de pragul întrebărilor și căutărilor, întreaga echipă reușind să ridice un spectacol inedit, de o frumusețe și forță aparte, un musical ce se prefigurează a  fi de cursă lungă. Actorii care și-au asumat fascinantele partituri din „NOUĂ” sunt Kiss Attila, Magyari Etelka, Vajda Boróka, Borbély B Emília, Éder Enikő, Szász Enikő, Tokai Andrea, Tar Mónika, Lőrincz Rita, Aszalos Géza, Molnos András Csaba, Vadász Bernadett, Hegyi Kincső, Csata Zsolt, Vass Richárd, Czüvek Loránd, Lukács-György Szilárd, Erdős Bálint, Jancsó Előd, Lajter Márkó Ernesztó, Barti Lehel András, Mihály Csongor, Lanstyák Ildikó, Aszalos Géza, Vadász Bernadett, Hegyi Kincső.

Premiera va avea loc în data de 16 mai, la ora 18.00, în grădina de vară a fostului cinematograf Arta, cu respectarea normelor legale în vigoare cu privire la numărul de persoane care au acces în grădina de vară. În acest context, spectatorii sunt invitați să achiziționezei biletele la caseria teatrului sau online pe www.biletmaster.ro.

Biletele rezervate trebuie ridicate cu cel puțin 48 de ore înainte de reprezentație, de la caseria teatrului. În cazul în care biletele nu vor fi ridicate până la data menţionată mai sus, locurile vor fi redistribuite.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*