Administrație

Inaugurate în urmă cu un an, trotuarele „șah” ar putea fi schimbate. Ce spune noul arhitect-șef

Inaugurate în urmă cu un an, trotuarele „șah” ar putea fi schimbate. Ce spune noul arhitect-șef
Adora Beauty

Noul arhitect-șef al orașului, Gabriel Almăjan, a declarat, marți, că trotuarele cu plăci albe și negre din centrul orașului, montate de administrația Robu în urmă cu un an, ar trebui înlocuite.

„În niciun caz n-am să laud soluția estetică și materialele folosite și chiar îmi doresc ca la un moment dat să fie schimbate. Trebuia să fie o temă de proiectare și o soluție dată de niște specialiști. Cel puțin din punct de vedere urbanistic, arhitectural, cred că ele nu sunt o soluție foarte bună și dacă există resurse sau soluții pentru schimbarea lor o vom aplica. Nu se corelează cu fațadele, sistemul coloristic creează un deranj optic major. În plus, sunt detalii constructive prost realizate. Să facem din trotuare o tablă de șah alb-negru în Timișoara... ”, a fost de părere Gabriel Almăjan.

Arhitectul-șef al Timișoarei nu este de acord nici cu trecerile de pietoni desenate sub forma unei claviaturi de pian.

„E de minim bun-simț să înțelegi că nu e viabil acest desen la trecerile de pietoni. Siguranța e mai importantă decât modelul trecerii de pietoni. Dacă am propune lucruri optime, poate ar avea și mai mare succes”, a mai spus Almăjan marți.

Foto: arhivă

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*