Cultură

Cu voie bună, din nou în sala de spectacol la Teatrul Merlin

Cu voie bună, din nou în sala de spectacol la Teatrul Merlin

Vouă v-a fost dor de puțină magie? Echipa Teatrului pentru Copiii și Tineret „Merlin” Timișoara a resimțit din plin absența spectatorilor săi din sala de spectacol, deși în tot acest timp a lucrat la noi proiecte. Dar ochii curioși și încântați ai micuților spectatori, spontanele lor intervenții verbale,  mânuțele aplaudând cu încântare sunt de neînlocuit.

De aceea, reînceperea activității cu public este o veste foarte bună pentru noi toți, respectând, desigur, indicațiile autorităților referitoare la situația momentului, pentru că masca și celelalte reguli de distanțare rămân valabile.

Așadar, gongul va reîncepe să bată în casa lui Merlin în data de 9 mai, când noul spectacol, Cufărul celor 7 pitici, pregătit de artiști sub îndrumarea regizorului Béres László va invita spectatorii la joc și la joacă, cu multă voie bună, începând cu ora 11:00, la sediu.

Urmează, în data de 16 mai, tot de la ora 11:00, la sediu, spectacolul Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama, după textul lui Matei Vișniec, purtând semnătura aceluiași regizor, Béres László.

Pentru ziua de 23 mai, am pregătit Rokoko și Rikiki, spectacol cu multe învățăminte preluate din textul fabulelor, de la ora 11:00, oră cu care v-am obișnuit deja, regia spectacolului aparținându-i lui Cristi Brătoiu.

Pentru sfârșit de mai, în data de 30, colectivul teatrului propune spectacolul Inimă de piatră, regia artistică Mirela Puia, care se joacă încă cu mult succes la public, așa că, dacă nu l-ați văzut, e un moment numai bun, duminică, de la ora 11:00.

Și pentru că Merlin și echipa lui s-au gândit mult la spectatorii săi, ei au găsit o modalitate simpatică de a afla mai multe despre aceștia, proiectul purtând titlul Poezia din copilărie. Despre ce este vorba?

Cu toții am avut în copilărie o poezie preferată, așa cum susțin și actorii. E o idee chiar bună ca micuții care vor să participle la concurs să împărtășească cu ceilalți aceste poezii preferate care vor fi înregistrate și trimise pe adresa de email a teatrului, urmând a fi prinse într-un colaj difuzat online, cu prilejul zilei de 1 iunie. Bineînțeles că va fi desemnat și un câștigător care va beneficia de o ședință de filmare pe scena teatrului, un atelier cu păpuși și bilete pentru întreaga familie, la un spectacol la alegere. Mai multe lucruri despre regulamentul de participare veți găsi pe pagina de Facebook a Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin”.

Haideți la teatru! Cu mult drag vă așteaptă pe scenă oameni frumoși, cu suflet de copil.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*